Hacamat
Uzun yıllardır insanlar hacamat nedir nasıl yapılır konusunu merak etmektedir. Hacamat çok eski ve antik yıllardan bu yana yapılmaya devam edilen, günümüz modern tıp tarafından da onaylanmış olan bir tedavi yöntemidir. Hacamat yaptırmak, psikolojik sorunları olan, vücudunun zayıf olduğunu düşünen, cildindeki akne ve sivilcelerden rahatsız olan, boyun ve bel ağrıları yaşayan, cinsel hayatında bazı sorunlar yaşayan ve kireçlenme gibi sorunları olan bütün hastalar için uygulanabilir bir yöntemdir.
Hacamat tedavisinin özü vücuttaki kanı temizlemektir. Yediğimiz besinlerden tutun içtiğimiz suya kadar birçok ürünün içinde toksin maddeler bulunmaktadır ve bu maddeler zamanla kılcal damarlarımızı tıkayarak kanın geçişini engellemekle birlikte kanda kirlenmiş olur. Hacamat tedavisi sayesinde tıkanan kılcal damarlar açılır, vücuttaki kirli kan dışarı atılarak vücudun her bölümüne temiz kan taşınır. Ayrıca hacamat yaptırmak düşünüldüğü gibi zahmetli bir olayda değildir. Süresi ortalama 15-20 dakika sürer ve herhangi bir şekilde istirahat ve iş kaybına sebep olmaz. Zaman zaman yapılan bölgede küçük sızıların yaşanmasının dışında başka hiçbir dezavantajı yoktur.
HACAMAT NEDİR NASIL YAPILIR?
Merak edilen hacamat nedir nasıl yapılır konusunun diğer bir başlığı olan Hacamat nasıl yapılır konusu da oldukça kolay cevaplanabilecek bir sorudur. Hacamat, sanılanın aksine pek az zahmetle yapılabilecek bir yöntemdir ve hacamat yaptırmak için fazla paralar ödemenize de gerek yoktur. Yapımına gelecek olursak öncelikle vücudunuzda yaptırmak istediğiniz bölgelerde küçük kesikler açılır ve hacamat yaptırmak için özel olarak üretilmiş ve temizlenmiş bardaklarla kesiklerden gelen toksin bulunduran kirli kan vakumlama yöntemiyle dışarı atılmaktadır.
Vücudun birçok bölgesine hacamat tedavisi uygulanabilmektedir. Hacamat tedavisinde önemli noktalardan bir tanesi de bu işi güvenilir ve titizlikle yapan doktorlar bulmaktır. Bu hacamat nedir nasıl yapılır konusunda sık sorulan sorulardan bir tanesi de hacamatın hangi bölgelere yapıldığıdır. Hacamat yöntemi en çok sırt bölgelerine yapılmaktadır. Bunun sebebi ise bardakların koyulabileceği ve rahat olunabilecek en doğru nokta sırt bölgesidir. Vücudunuza tekrar dirlik getiren bu uygulama acısız ve ağrısız bir şekilde yapılmaktadır.
HACAMAT YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR
Konumuz olan hacamat nedir nasıl yapılır konusunun diğer ve önemli bir bölümü olan hacamatın yapılmaması gereken durumlara dikkat etmeniz çok önemlidir. Hacamat tedavisinin kulak arkası bölgelere, kafa arkasına ve boyun bölgesine yapılması doktorlar tarafından pek fazla önerilmeyen bir durumdur. Kadınlar regl dönemlerinde asla hacamat yaptırmamalıdır.
Bıngıldak ve çevresine, ense çukuruna hacamat yapılamaz. Yara izlerine, yanıklara, ben üzerine, egzama üzerine, yara izlerine kesinlikle hacamat yapılamaz. Geçmiş dönemlerinde diyaliz geçirmiş ve organ nakli olmuş insanların hacamat yaptırmak için önce bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Günümüzde yapılan geleneksel tıp tedavilerinin artık öneminin arttığı görülmektedir. İnsanlar doğal ve geleneksel yollara başvuruyorlar çünkü modern tıpta kullanılan ilaçların makinelerin kalıcı hasarlarından ve ağır yan etkilerinden korunmak istiyorlar.