Skip to main content
Saç Simülasyonu ve Güzellik Merkezi
Tel: +90 553 186 49 12

Etiket: İğneli Epilasyon Nedir

İğneli Epilasyon Nedir

İğneli epilasyon yöntemi kılları ortadan kaldırma ve yok etme işlemidir. Epilasyon türlerin de en iyi sonuç veren yöntemdir. Sonucu en iyi alınan evre şüphesiz “anajen” evresi olup anajen cımbızla tutulabilecek kıl evresidir.

Bu evre içerisinde yapılan iğneli epilasyon en iyi sonuçları vermektedir.

Kuru bir cildiniz var ise iğneli epilasyon yaptırmadan önce uygulanacak olan bölgeye peeling yapmanız gerekmektedir. Bu sayede uygulama esnasında acı çekmezsiniz. İğneli epilasyon yönteminde tek sefer kullanımlık iğnelerin tercih edilmesini öneriyoruz. Bazı kişilerin ciltlerindeki metal alerjisi yüzünden iğnelerde altın ve gümüş tercih edilmektedir. İğnelerin sadece kişiye özel olmasına çok dikkat edilmesi ve önem verilmesi gerekmektedir. Bu detay çok önemlidir. Çünkü iğneyi kullanan başka bir kişinin sizin cildinizde lekeler ve ciltte farklı semptomlar oluşturarak hastalıklar ortaya çıkabilir. Her cildin farklı semptomlara biyolojik tepkisi vardır.

İğneli Epilasyon Kimlere Yaptırılmaz?

İğneli epilasyon, hamilelere, epilepsi hastalarına, kalp pili taşıyanlara, açık yarası bulunan kişilere, ameliyat geçirmiş kişilere ameliyattan sonraki ilk 3 ayda yapılmamalıdır. Ayrıca adet döneminde, adet döneminden önceki 2-3 gün içersinde yapılmamalıdır. Çünkü bu süre zarfında can fazla duyarlıdır ve acır. Göğüş çevresine, kaşa, göbeğe iğneli epilasyon uygulanmamalıdır. Bunlar vücudumuzun en hassas yerleridir. Uygulandıkları halde kalıcı kızarıklık, lekelenmelere yol açabilir. İğneli epilasyonda sinek ısırığı gibi bir acı hissedilir. Kıl köküne inilir, ve akım verilerek kıl kökü yok edilir. Uygulandığı bölgede bir daha kıl çıkmaz.

Bu maddeleri göz önünde tutarak iğneli epilasyon yaptırmalısınız. Günümüzde lazer epilasyon daha talep görüyor gibi gözükse de epilasyonda aşırı tüylenmeden kurtulmanın en etkili yolu iğneli epilasyondur.

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon da uygulama taktiği üstünde titizlikle çalışılması gerekli olan tek yoldur. Kıl köküne ince steril tek zoka ile girilerek tek sürü düşük akımlı tek cereyan dikkat yapılır. Bu işlemden ardından oldukça başarılı tek uygulamada kıl çekildiği anda rahatlıkla ciro. Uygulama kapsamında kızarıklık, kabartı, bazen 1-2 zaman devam eden minik kabuklanma gözlenir.

İğneli epilasyon ihtisas ve ustalık gerektiren tek uygulamadır. Bu yolda, İğneli epilasyon ince ve narin tek iğneyle kıl köküne girilerek fit tek elektriksel akım uygulanır. Böylelikle kıl kökleri tahrip edilerek daimi tek çözüm sağlanır. Yapılacak oturum sayısı tüylerin çıkma müddeti, yapsıcaklık, rengi ve yoğunluğuna yönelik belirlenir.

İĞNELİ EPİLASYON ÖNCESİ VE SONRASI
Kullanılan iğneler steril ve kişisel olmalıdır. İğne paralel tutularak kıl folikülüne sokulur ve akım verilir. İğneyi çıkartmadan öncesinde akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl rahatlıkla çıkar. Ciltte hafif kabarıklıklar ya da kızarıklıklar görülebilir. Tek Sürü özenli çalışılmasına nazaran hafif kızarıklıklar normaldir.

Uygulamadan anında %100 netice alma oranı düşüktür. Zira her kıl etkin üreme çağında değildir. Etkin üreme çağındaki kıllar ek olarak İğneli epilasyon ile kolaylıkla yok edilir. Yaygın varisli hastalara, kalp pili kullananlara, hamilelere, şeker hastalarına, etkin enfeksiyonu olanlara, kanserli vakalara, sedef rahatsızlığı, vitiligo, köbnerizasyon gösteren deri rahatsızlığı olanlara ve AIDS, frengi benzeri bulaşıcı rahatsızlığı olanlara iğneli epilasyon işlemi yapılamaz.

İğneli Epilasyon Sonrası

Epilasyonu izleyen 24 saat içerisinde deriyi tahriş edebilecek parfüm, deodorant benzeri kozmetik ürünlerinin sürülmemesi öneri edilir. Epilasyondan ardından aşağı yukarı 2-3 saat su değdirilmemeli ve ten ateş gibi su ve kese ile tahriş edilmemelidir. Ilık su ve narin tek sabunla uygulama alanı yıkanabilir. Enfeksiyon gelişmemesi için iyileştirme meydanına antibiyotik içerir krem ya da pomadların sürülmesi tavsiye edilir.