Skip to main content
Saç Simülasyonu ve Güzellik Merkezi
Tel: +90 553 186 49 12

Etiket: Leke Tedavisi Nedir

Leke Tedavisi

İnsan vücudunda yaşlılık, güneş ve çeşitli nedenlerden ötürü birden fazla ve türde kir oluşabilir üstelik bu lekeler doğuştanda var olabilmekte ve insanlar Leke tedavisi çözümleri aramaktadır. (doğum lekesi,çil vs.).

Leke tedavisi en mühim öğe, kir teşhisinin gerçek yapılıp uyumlu rehabilitasyonun uygulanmasıdır. Bunun içerisinde profesyonel doktorlara başvurulması, rehabilitasyonun profesyonel kişiler aracılığıyla inşa edilmesi gerekmektedir.

LEKELERDEN NE TÜRLÜ KORUNURUM
Bir çok kir rehabilitasyonunda güneşin zarar veren ışınlarından korunmak en basit tedbir olarak karşımıza çıkmaktadır.Özellikle yaz aylarında 3-4 saat arayla güneş koruma amaçlı krem kullanılması önerilmektedir.

LEKE REHABİLİTASYONUNDA KULLANILAN YÖNTEMLER NELERDİR?
Çok sayıda kir türü olmasından ötürü, her kir için tedavi yaklaşımı/yöntemi çeşitli olabilmektedir. Fenomen kir tedavi yollarından bazıları şunlardır;

Karbon Peeling
Kimyasal Peeling
Enzim Peeling
Dermabrazyon
Fraksiyonel CO2 Lazerler
Erbiyum Lazerler
LEKE TEDAVİSİ 4 BASAMAKTIR.
Lekenin ortaya geliş nedeni araştırılıp, faktör bulunarak cildin o nedenden arındırılması gerekir. Şayet bunun için uyarı edilmezse var ortaya gelen leke tedavi edilse de tekrardan oluşabileceği unutulmamalıdır.

Ciltte ortaya gelen akut olarak bilinen yepyeni başlamış ortaya gelen rahatsızlık bulguları varsa (yanık, kızarıklık, kaşıntı, pullanma vb) bu yakıntılar tedavi edilmelidir.
Lekenin vaziyetine yönelik tek tedavi yolu belirlenip sabırla tedavisi yapılmalıdır.
Leke tedavisi sonrasında gereken bakımın ve korumanın inşa edilmesi gerekiyor.

LEKE OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPILMALIDIR?
Leke tedavisinde öncelik her an kir oluşumunun önlenmesine karşı yapılmalıdır. Kir bilhassa güneş ve kimyevi kullanıcılarla olduğu amaçlı alınabilecek tedbirler şu şekilde sınıflandırılabilir;

Çocukluk çağından başlayarak, her yıl güneşten uyumlu savunma faktörlü güneş koruyucularla savunmalı. Güneş koruma amaçlı yalnızca plajda kullanılan tek ürün değildir, karlı havada dahi gereken olursa tüketimi lazımdır.
Güneş ve solaryumla bronzlaşmaya çalışırken ciltte kontrolsüz olarak yanıklar yapılmamalıdır.

Kozmetik ürün olarak kullanılan; alkollü ıslak mendiller, deodorantlar, tüy sarartıcı kremler, bronzlaştırıcı kremler benzeri ürünlerin yanlış kullanımları, bilhassa güneşle temas etmeleri ciltte lekelenmeler yapar. Bu çeşit ürünlerin kullanımında temkinli davranılmalıdır.

Özellikle surat, yer altı, kasık bölgesi benzeri cildi ince bölgelere tatbik edilen ağda, lazer epilasyon, cilt bakımı, peeling işlemleri ve lazerle cilt yenileme benzeri işlemlerden ardından cildin güneşcilt, kimyevi ve mekanik travmalardan (kozmetik ürün uygulanması ya da peeling, masaj uygulama vb) itinayla korunması gerekir.

Akne izlerine gelişi harika tatbik edilen tedaviler ileride kir sebebidir.
Hamilelik döneminde olan yüzdeki gebelik lekesi; hormonal vaziyetteki değişiklerin güneşle etkileşimi sonrasında olduğu amaçlı bu dönemde bilhassa güneşten dikkatle korunmalıdır.

Cilt nemlendirilmesi her yıl ve her mevsim gerçek olarak yapılmalıdır. Cildin duyarlı bölgeleri olan surat, dekolte ve el cildine tespit edecek aralıklarla yapılmış olan bakımlar, hem lekelenmeleri aynı zamanda o bölgelerin süratle yıpranmasını durduracaktır.
Lekelerin oluş sebeplerine yönelik tedavi tasarıları belirlenmeli ve kir tedavisinin uzunca sürebileceği ve sabırlı davranmak gerektiği unutulmamalıdır.